Βιογραφικό

Ο  Χρήστος Κίτσος, γεννήθηκε στην Ν. Ιωνία Αττικής το 1951, και τέλειωσε το Βαρβάκειο το 1969. Σπούδασε Μαθηματικός (1969-1973) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε το Μ.Α στην Στατιστική ( 1976-1978 ) από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick, Canada και το PhD από το University of Glasgow ( 1983-1986 ), Scotland / UK / GB.

Έχει εργαστεί σε θέματα Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Στατιστικής τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα ( ΟΑΣ, Interamerican, κλπ. ), όσο και στο Δημόσιο Τομέα ( ΕΣΥΕ, ΥΕΘΑ ). Δίδαξε σε πολλά εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, με διάφορες συμβάσεις. Συνεργάσθηκε ως επισκέπτης με πολλά Πανεπιστήμια της ΕΕ, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Διετέλεσε Εθνικός Αντιπρόσωπος σε θέματα Παιδείας στην Eurostat και τον OECD, Σύμβουλος στον ΗΛΠΑΠ, Ιδρυματικός Υπεύθυνος Ερευνητικών Προγραμμάτων και Προϊστάμενος στο Γενικό Τμήμα Μαθηματικών του ΤΕΙ Αθήνας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε Πειραματικό Σχεδιασμό, Βιομηχανική Στατιστική, Βιοστατιστική, Θεωρία Πληροφορίας.

Έχει δημοσιεύσει 41 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, 74 σε συλλογικούς τόμους και έχει πλέον των 90 παρουσιάσεων σε συνέδρια. Εξέδωσε 7 επιστημονικά συγγράμματα για την Στατιστική στα Ελληνικά, ένα γενικού ενδιαφέροντος (Το Όνομα των Ελλήνων), μια μονογραφία (για την καινοτομία και όχι μόνο) , είναι συν-εκδότης πέντε διεθνών τόμων και 13 τόμων πρακτικών στα Ελληνικά, και δημοσίευσε 2 μονογραφίες στα αγγλικά.. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών προγραμμάτων. Εκλέχθηκε ως μέλος στο International Association of Statistical Computing (IASC), τώρα είναι μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (ΕΣΙ) και μέλος του ISI –Committee of Risk Assessment.

Η αναζήτηση στο Google γίνεται στο Christos P. Kitsos.

Ολοκληρωμένα Βιογραφικά μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Βιογραφικό  Greece-24x24
CV flag-uk-24x24

Εργασίες σε Χρονολογική Σειρά Greece-24x24
Papers In Chronological Order  flag-uk-24x24

2 σχόλια στο “Βιογραφικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.